Ontwikkeling van bewustzijn

Ontwikkeling van bewustzijn

Gezondheid en samenleving.

Gezondheid in de samenleving is een bepalende factor die we samen kunnen beïnvloeden. Bewustwording, delen en zorgen zijn de sleutelwoorden die hieraan ten grondslag liggen. Een voorbeeld is de huidige vereenzaming in de maatschappij .Door mensen te verbinden vanuit een holistische visie creëren we de mogelijkheid om in de toekomst een maatschappelijke rol te vervullen. In Holon village movement  zal er altijd ruimte zijn om activiteiten en zorgondersteuning te geven daar waar dit wenselijk is. Ideeën en mogelijkheden zijn voldoende in ontwikkeling zoals:

Er kunnen lesprojecten gevormd worden voor kinderen en volwassenen bijvoorbeeld: lessen in meditatie, beweging, kookworkshops, natuurbeleving, filosofie, kunst, muziek, theater, ecologisch tuinieren en bouwen

Deskundigen worden uitgenodigd om lezingen en themagerichte workshops te geven. Voorbeelden zijn: natuurgeneeskunde, kruidenkunde, massages, Tai Chi, Yoga, Sjamanisme enz.

Het creëren van een informatie- bezoekerscentrum op basis van zelfvoorzienend zijn, verbouwen, wonen, werken en verbinden van mensen met elkaar en met de natuur.

Huiskamer project:

Dialoog voeren over alledaagse zaken die het levenspad passeren. Een plaats om samen met een kop koffie/thee  het over koetjes en kalfjes te hebben: “Together is not alone” 

Hangplek voor ouderen:

Een plaats waarin de interactie tussen ouderen en jongeren een belangrijk onderdeel zal zijn om op sociaal gebied de verbinding te leggen.

Studiegroep:

Een groep mensen die de raakvakken tussen kunst, wetenschap en zingeving bestudeerd.