Welkom

THE HOLLON VILLAGE SHAMANIC MUSEUM.

Jan Prins

Hartelijk welkom; als Searching Deer wil ik jullie graag een collectie digitale foto’s laten zien die horen bij het sjamanistisch museum. Het is eigenlijk een verzameling die samengesteld is in samenwerking met mijn vrouw Story Telling Woman. Daar zit echter een bijzonder verhaal aan vast.

Vroeg in mijn jeugd, ik was toen ongeveer 4-5 jaar oud, luisterde ik ( Searching Deer) naar de spannende verhalen die door mijn vader aan mij verteld werden. Hij was kleermaker en zat volgens de oude traditie in kleermakerszit boven op de kleermakerstafel. Ik zat op een kleine stoeltje voor zijn voeten om naar de verhalen te luisteren. Mijn vader was een geweldig verteller met een grote fantasie. Weergaloos vertelde hij over verre streken, dichte oerwouden en vreemde volkeren. Hij vertelde het zo, dat hij zichzelf en mij in zijn verhalen betrok alsof het hele avontuur zich in het heden afspeelde. Onder grote spanning zwommen we rivieren over met gevaarlijke krokodillen er in, en maakten we gedurende onze trektochten contact met vreemde volkeren…..

Pena de los Enamorados, ofwel de Berg der Geliefden. Antequera

De verhalen van mijn vader maakten diepe indruk op mij. Zo zelfs, dat ik ook ook  over deze reizen ging dromen. Ik leefde dan samen met deze volkeren. In deze dromen kwam er nog een verschijnsel bij: ik leerde van deze volkeren. Ik leerde van hun gewoontes en cultuur, dat kon te maken hebben met de jacht of met het maken van bijzondere voorwerpen. Ik werd door deze volkeren onderwezen op allerlei gebied en kreeg ook voorwerpen mee als ik weer de reis naar Nederland ondernam (alles in de droom). In mijn dromen, ik was nog maar 5 jaar, stichtte ik in Nederland een museum en een school. Wonderlijk, eigenlijk dat ik dit verlangen als kind al had, vond ik zelf. In het museum hingen  in het echt die voorwerpen uit de oudheid en vreemde culturen.

bergketen nabij Sapa, Vietnam.

Hiermee konden de mensen zich in de school oefenen in allerlei technieken die ik van de verschillende stammen geleerd had. Dat konden technieken zijn voor het fysieke lichaam, maar ook technieken voor de geest. De algehele bedoeling was om het bewustzijn verder te ontwikkelen.

Het lijkt erop dat in mijn ziel een zaadje geplant werd door de verhalen van mijn vader. Inderdaad heb ik op latere leeftijd dit ziele verlangen ook verwezenlijkt en ben veel gaan reizen. Ondertussen ben ik de weg van de sjamaan gaan bewandelen.

Uit vele landen zowel het Westen als het Oosten nam ik leringen als ook voorwerpen mee. Langzaamaan groeide de collectie uit tot een museum. De collectie bestaat uit sjamanistische, religieuze en rituele voorwerpen uit heel de wereld.  Zoals je zult begrijpen vallen daar ook de kleinere voorwerpen onder zoals talismans, amuletten en beeldjes. Niettemin zijn er ook vele zeldzame beeldjes bij uit bijvoorbeeld Egypte of zeldzame amuletten uit Cambodia. De landen waaruit het digitaal museum vooral bestaat zijn: India, Cambodia, China, Egypte, Thailand, Noord en Zuid Amerika waaronder Mexico, Guatemala, Bolivia en Peru.

Tibetaanse ceremoniële hoorn trompet