Eisteddfod wandeling

1st aug 2021

Datum: zondag 15 augustus 2021

Aanvang: 10.00 tot 14.00 uur

Een eisteddfod is een festival in Wales met literatuur, muziek en optredens. De traditie stamt uit de 12e eeuw en werd uiteindelijk vergeten. Pas vanaf 1792 werd het feest onder invloed van de romantiek weer gevierd.

Het woord eisteddfod is een samenstelling van de Welshe woorden eistedd, dat “zitten” betekent, en bod, dat “zijn” betekent

Binnen het Druïdische neemt het een belangrijke plaats in binnen de Bardengraad; vertelkunst, dichtkunst, dans en/of jongleren worden gezien als magische kunsten.

Binnen heel Noordwest-Europa zagen we deze tradities een hoge vlucht nemen in de tijd van Koning Arthur en Merlijn maar ook in Duitsland (middeleeuwen, Wolfram von Essenbach schreef de geweldige epos over Parzival) en bij de troubadours in het Catharengebied in Zuid-Frankrijk. Maar ook in Nederland kwam dit voor, de oude volksverhalen of oude kinderliedjes zijn hier nog een goed voorbeeld van.

In al deze vormen werd wijsheid doorgegeven aan het volk.

Wandel met ons mee op zondag 15 augustus 2021 in Landgraaf, wij zorgen voor een mooie wandelroute.

Deel je verhaal, lied, gedicht, dans of een jongleer act met de groep; geef via de mail door wat je wilt doen en je naam dan maken wij een planning voor tijdens de wandeling zodat iedereen aan bod kan komen die dit graag wilt. Je hoeft ook niks te doen, en gewoon

lekker wandelen en genieten.

En kinderen zijn van harte welkom.  

Rond 13.00 sluiten we af met gezamenlijke picknick, neem hiervoor wat lekkers mee wat je kunt delen met de groep (potluck)


Kosten: Geen, maar een donatie is altijd welkom op ons rekeningnummer van de Triodosbank  NL58 TRIO 0788898248

Waar: Landgraaf .

Aanmelden voor 11 augustus 2021: decreatieplek@gmail.com  

Na aanmelding ontvang je het adres waar we ons verzamelen.

Organisatie: Marlène en Bianca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.